Spodrības mēnesis Jūrmalā – iespēja bez maksas atbrīvoties no liekā

29.03.2021

Vides pakalpojumu uzņēmums “Clean R” sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas pašvaldību no 12. aprīļa līdz 14. maijam rīko Spodrības mēnesi. Tā mērķis ir atbalstīt iedzīvotāju centienus sakārtot īpašumus un izskaust iespēju atkritumiem nonākt vidē. Spodrības mēnesī no iedzīvotāju pieteiktajām adresēm bez maksas tiks savākti lielgabarīta un bioloģiski noārdāmie (BIO) atkritumi – pavasara talkā sagrābtā zāle, pērnā gada nokaltušie augi, to saknes, nelieli zari no augļu dārziem.

Spodrības mēneša iespējas ir pieejamas tiem privātmāju saimniekiem, kuriem ir noslēgts līgums ar “Clean R” par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.

Kā privātmāju saimniekiem pieteikt  atkritumu izvešanu?

Privātmāju īpašniekiem, kuriem ir noslēgts līgums ar “Clean R” par atkritumu apsaimniekošanu, Spodrības mēneša lielgabarīta un BIO atkritumu izvešana jāpiesaka no 2021. gada 12. līdz 23. aprīlim (ieskaitot), rakstot uz [email protected] vai zvanot pa tālruni 67111001. Pieteikumā jānorāda dzīvesvietas adrese, tālruņa numurs, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma līguma numurs, kā arī  lielgabarīta atkritumu daudzums, to veids un/vai BIO atkritumu maisu skaits.   

Iepriekš pieteiktos lielgabarīta un BIO atkritumus “Clean R” savāks un aizvedīs no 26. aprīļa līdz 12. maijam. Atkritumus ir jānovieto tā, lai tiem varētu piekļūt ar speciālo transportu. Izvešanu kontrolēs Jūrmalas Īpašumu pārvaldes Pilsētsaimniecības un labiekārtošanas nodaļa sadarbībā ar pašvaldības policiju, kuras uzdevums ir uzraudzīt neatļautu atkritumu izvietošanu ielu zaļajās zonās.

Nododot atkritumus videi draudzīgai pārstrādei, iedzīvotāji ne vien atbrīvo savu mājokli no nederīgām lietām, bet arī saudzē dabu. Spodrības mēnesis ir efektīvs veids, kā iedzīvotāji var sākt lielo pavasara tīrīšanu savā mājā, bez jebkādiem papildu izdevumiem parūpējoties par to, lai atkritumi tiek izvesti videi draudzīgi.

Atgādinām!
  • Lielgabarīta atkritumi ir liela izmēra atkritumi, kurus to izmēra dēļ nevar ievietot nešķiroto sadzīves atkritumu konteinerā, piemēram, nolietots skapītis, gulta, krēsls, matracis, citas mēbeles un to daļas.
  • BIO atkritumi ir savāktās koku lapas, koku zari (līdz 5cm diametrā), augi un to saknes bez melnzemes, sagrābtā zāle, kas jāievieto rūpīgi aizvērtos vienreizlietojamos atkritumu maisos (ne lielākos par 100 litriem). Maisus nedrīkst pārpildīt, lai tie nesaplīstu savākšanas laikā!