Eko dienas Carnikavā

“Eko dienā” Carnikavas pagastā varēs bez maksas atbrīvoties no liekā

05.05.2022

Vides pakalpojumu uzņēmums “Clean R” sadarbībā ar Carnikavas Komunālservisu 2022. gada 21. un 22. maijā organizē “Eko dienas”, dodot iespēju iedzīvotājiem labiekārtot savu dzīvojamo zonu un atbrīvoties no dažāda veida atkritumiem.

Carnikavas pagasta iedzīvotāji, kuriem ir noslēgts līgums ar “Clean R” par nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanu – varēs bez maksas nodot:

  • Mājsaimniecībā radušos lielgabarīta atkritumus,
  • Nolietoto elektrotehniku,
  • Ne vairāk kā 4 vieglās automašīnas riepas bez diskiem (diametrā līdz 1,4m),
  • Bioloģiski noārdāmos (BIO) atkritumus 100 litru maisos (savāktās koku lapas, zāli).

Lai piedalītos akcijā, šo atkritumu izvešanu var pieteikt no 9. maija līdz 13. maijam (ieskaitot). To var izdarīt “Clean R” pašapkalpošanās portālā mans.cleanr.lv, sadaļā “Pieteikumi”, izvēloties apakšsadaļu “Akcijas pašvaldībā” vai rakstot uz e-pastu: [email protected]. Pieteikumā ir jānorāda adrese, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma līguma Nr., aptuvenais atkritumu apjoms, kā arī to frakcija – lielgabarīts, elektropreces, riepas vai BIO atkritumi.

Atkritumu apjoms un frakcija ir jānorāda obligāti, jo izvedīsim tikai to, kas ir iepriekš pieteikts. Piemēram, ja akcijas ietvaros izvešanai tiek pieteikta elektrotehnika, bet nav pieteikti citi veida atkritumi – nepieteiktie atkritumi netiks paņemti, jo atkritumu frakcijas tiek izvestas ar atsevišķām mašīnām.

Ja vēlies nodot tādus  bīstamos atkritumus kā baterijas, akumulatorus, krāsas, lakas, šķīdinātājus u.c., piesaki atkritumu izvešanu “Clean R”, lai Eko dienā tos izvestu par īpašu cenu 4,22 EUR/kg ar PVN.

Savukārt, daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem – izvešanu var pieteikt tikai līguma slēdzējs, tāpēc iedzīvotājus aicinām līdz 13. maijam vērsties pie sava nama apsaimniekotāja, lai pieteiktu nepieciešamo pakalpojumu, vai sekot līdzi informācijai, kas tiks izvietota pie katras kāpņutelpas ieejas.

Kā rīkoties tālāk, kad ir pieteikta atkritumu izvešana?
  • Visus pieteiktos atkritumus izvešanas dienā līdz plkst. 6.00 nepieciešams obligāti novietot pieejamā vietā ārpus privātīpašuma teritorijas vai pie atkritumu konteineriem dzīvokļu māju pagalmos – tā, lai tiem varētu piekļūt ar speciālo transportu.
  • Pieteiktos atkritumu veidus aicinām sadalīt pa frakcijām – riepas pie riepām, elektrotehnika pie elektrotehnikas utt.
  • Ņem vērā, ka atkritumi tiek izvesti ar atsevišķām mašīnām. Tas nozīmē to, ka savākšanas diena, laiks var atšķirties un var būt atkarīgs no savāktā atkritumu apjoma citās adresēs. Nesatraucies, ja neesam paspējuši izvest norādītajā datumā pieteiktos atkritumus, “Clean R” ar Jums sazināsies tuvāko 2 dienu laikā.
  • Akcijas ietvaros pieņem tikai tos atkritumu veidus, kas ir iepriekš pieteikti. Citi atkritumu veidi netiks paņemti. Piemēram, ja vienu reizi jau aizvedām lielgabarīta atkritumus, lielgabarīta mašīna vairs neatgriezīsies un papildus atkritumus nepaņems.
ATGĀDINĀM!
  • Lielgabarīta atkritumi ir liela izmēra sadzīves atkritumi, kurus to izmēra dēļ nevar ievietot atkritumu konteinerā, piemēram, nolietots skapītis, gulta, krēsls, matracis, citas mēbeles un to daļas.
  • Atgādinām, ka nolietotās elektrotehnika nedrīkst būt izjaukta! Nolietotā elektrotehnika ir ledusskapji, veļas un trauku mazgājamās mašīnas, elektriskās krāsniņas un radiatori, putekļu sūcēji, fēni, gludekļi, kafijas automāti, tosteri, datori, monitori, printeri, televizori, radioaparāti, urbjmašīnas, mobilie tālruņi un citas iekārtas.
  • Vieglo automašīnu riepas tiks pieņemtas no klienta atkritumu apsaimniekošanas līgumā norādītās adreses (ne vairāk kā 4 riepas no vienas adreses). Netiek pieņemtas riepas ar diskiem, kā arī riepas no smagās tehnikas.
  • BIO atkritumi ir savāktās koku lapas, koku zari (līdz 2cm diametrā), nezāles, augi un zāle bez melnzemes. Tos jāievieto rūpīgi aizvērtos vienreizlietojamos atkritumu maisos (ne lielākos par 100 litriem). Maisus nedrīkst pārpildīt, lai tie nesaplīstu savākšanas laikā!
  • Un atceries, ka pie BIO nedrīskt mest: tūju zarus, kūdru, grunti, smilti, akmeņus un mājdzīvnieku pakaišus.

Nododot atkritumus videi draudzīgai pārstrādei, iedzīvotāji ne vien atbrīvo savu mājokli no nederīgām lietām, bet arī saudzē dabu, jo elektriskās un elektroniskās iekārtas, kā arī automašīnu riepas ir bīstamie atkritumi. Tos nedrīkst mest sadzīves atkritumu konteineros, šo atkritumu nonākšana vidē ir nepieļaujama.

Informējam, ka sadzīves atkritumi, būvgruži (dažādi apdares un segumu materiāli, dēļi, flīzes, logu rāmji, caurules, santehnikas preces u.c.) un nolietotas automašīnu daļas (motori, durvis u.c.) akcijas laikā netiks izvesti!