Vairumtirdzniecība

“CleanR Industry” nodrošina dalīti vāktu, sašķirotu un transportēšanai gatavu iepakojumu iepirkšanu un tirdzniecību vairumā.

“CleanR Industry” pieņem un iepērk izlietoto iepakojumu no juridiskām personām. Uzņēmumi dalīti vākto un sašķiroto iepakojumu var nodot Vietalvas iela 5, kā arī “CleanR Industry” var nodrošināt dalītai iepakojuma vākšanai nepieciešamos konteinerus uzņēmuma darbības vietā.

“CleanR Industry” pieņem papīra un kartona iepakojumus un citus papīra veidus, plastmasas iepakojumu un citus plastmasas veidus, stikla un koka iepakojumu.

Iepakojumu veidi, kuri tiek pieņemti

Papīrs/Kartons

  • Izlietots kartona iepakojums
    Sauss gofrētais kartons, kartona kastes un jebkāda veida kartona iepakojumi, kuriem nav citu materiālu piejaukumu.
    Nav pieļaujams: mitrs vai slapjš materiāls, dažādi papīra izstrādājumi, laminēts kartons vai tāds, kas iepakots polimēru vai citu materiālu apvalkā. Pieļaujami vienīgi nelieli līmlentes gabali, kas piestiprināti kartona iepakojumam.
  • Papīrs
    Biroja papīrs, žurnāli, avīzes, tipogrāfijas atgriezumi.
    Nav pieļaujams: laminēts materiāls vai tāds, kas nav atdalāms. Materiālam jābūt pilnībā sausam un bez atkritumu vai citas šķiroto materiālu klases piejaukumiem.
  • Dzērienu kartona iepakojumi
    “TetraPak”, “EloPak” un citi daudzslāņu iepakojumi, kuros nav būtisku daudzumu pārtikas vai dzērienu atlieku. Materiālam jābūt sausam un bez atkritumu vai citas šķiroto materiālu klases piejaukumiem.

Plastmasas iepakojumi un citi plastmasas veidi

  • PET pudeles (Iepakojuma starptautiskais marķējuma numurs 1)
    Dzērienu iepakojuma PET pudeles dažādās krāsās.
    Materiālam jābūt sausam, pudelēs nedrīkst būt šķidrums. Netiek pieņemtas netīras pudeles vai tādas, kuras satur citu atkritumu piemaisījumus, kā arī PET pudeles ar metāla korķiem. Ir pieļaujamas tikai etiķetes un plastmasas korķi. PET pudeles var būt sašķirotas pa krāsām – caurspīdīgas, zilas, zaļas, brūnas vai jauktas krāsas.
  • HDPE materiāls
    Iepakojuma HDPE kannas (visbiežāk auto logu šķidrumu u. c.) un mucas, kuras nodotas atbilstošā izmērā, kas nepārsniedz 100 cm x 100 cm x 1 cm (biezums) un ir tukšas, bez satura pārpalikumiem vai citiem atkritumiem.
    Ir pieļaujamas etiķetes (papīra, PP vai citas) un plastmasas korķi.
    HDPE iepakojums – kannas un pudeles (tilpumā līdz 3 litriem) – var būt sašķirots atsevišķi.
    Nav pieļaujams: HDPE iepakojums, kas iepriekš saturējis ķīmiskas vai kodīgas vielas, par ko liecina atbilstoša uzlīme uz iepakojuma.
  • Caurspīdīgās (LDPE) plēves iepakojums
    Caurspīdīga iepakojuma plēve ar minimālu apdruku un bez citu polimēru vai papīra piejaukumiem.
    Pieļaujami vienīgi nelieli caurspīdīgās līmlentes gabali. Materiālam jābūt sausam un bez atkritumu vai citas šķiroto materiālu klases piejaukumiem. Caurspīdīgās plēves iepakojums ir tikai LDPE (Low density polyethylene), bez PP (Polipropilēna), PS (Polistirola), HDPE (High Density Polyethylene), PET (PET pudeles) u. c. piejaukumiem.
    Nav pieļaujami apdrukātas plēves piemaisījumi.
  • Polipropilēna (PP) iepakojums

    • “Big Bag” maisi
      PP “Big Bag” maisi ar nelieliem citu plastmasu (līdz 2 %) piejaukumiem.
      “Big Bag” maisiem jābūt tukšiem, tie nedrīkst būt dubļaini, var būt nelieli mazu (piemēram, cukura) maisu piejaukumi.
    • Spaiņi un kastes
      Atsevišķi šķiroti polipropilēna spaiņi ar vākiem (visbiežāk no pārtikas iepakojuma vai celtniecības nozares) un polipropilēna augļu un dārzeņu kastes.
      Polipropilēna iepakojumam nedrīkst būt lieli citu plastmasas veidu vai citu atkritumu piejaukumi.

Stikla iepakojums

  • Tīrs stikla iepakojums – dažādu krāsu stikla pudeles, burkas u. c. –, bez pārtikas vai šķidruma piejaukumiem, var būt saplēsts.
    Ir pieļaujamas etiķetes, kas piestiprinātas stikla iepakojumam. Var būt atsevišķi vākts caurspīdīgs un atsevišķi jauktas krāsas stikla iepakojums.
    Nav pieļaujams: medicīnas vai bīstamu materiālu iepakojums, stikla pudeles, kas iepakotas kartona kārbās vai ar citu materiālu piejaukumiem.
    Netiek pieņemts: keramikas iepakojums, stiprināts stikls, spoguļi u. c., kas nav stikls vai arī nav iepakojums.

Koka iepakojums

  • Koka kastes, paletes un citi koka iepakojumi. Pieļaujams neliels daudzums metāla, dažādas uzlīmes, atsevišķos gadījumos iepakojums var būt krāsots u. tml.