Ozolnieku, Cenu un Salgales pagastā mainās atkritumu apsaimniekošanas maksa

Aptuveni pusi no atkritumu apsaimniekošanas maksas veido izmaksas par to noglabāšana poligonā, tāpēc, ņemot vērā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmumu palielināt tarifu par nešķirotu sadzīves atkritumu noglabāšanu poligonā “Brakšķi”, no 2024. gada 21. jūlija Jelgavas novada Ozolnieku, Cenu un Salgales pagastā mainīsies atkritumu apsaimniekošanas maksa.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija 2024. gada 20. jūnijā apstiprināja SIA “Jelgavas komunālie pakalpojumi” sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma jauno tarifu par nešķirotu sadzīves atkritumu apglabāšanu atkritumu poligonā “Brakšķi”, un no 21. jūlija tas palielināsies par 9%. Tādējādi izmaiņas gaidāmas arī atkritumu apsaimniekošanas maksā, jo saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likumu, ja mainās tarifs par sadzīves atkritumu apglabāšanu atkritumu poligonā, tad arī atkritumu apsaimniekotājs iekļauj šo apstiprināto tarifu atkritumu izvešanas maksā.

Šķirojot atkritumus, iedzīvotājiem ir iespēja samazināt savu atkritumu apsaimniekošanas rēķinu pat par 30%, jo stikla, vieglā iepakojuma (plastmasas, metāla, papīra) un tekstila izvešana ir bez maksas, bet bioloģiski noārdāmu atkritumu apsaimniekošanas tarifs ir par 40% mazāks nekā sadzīves atkritumu izvešana.

No 21. jūlija maksa par 0,12 kubikmetru tilpuma sadzīves atkritumu konteinera izvešanu būs 3,90 eiro; par 0,14 m3 izvešanu – 4,55 eiro; par 0,24 m3 izvešanu – 7,80 eiro; par 0,66 m3 – 21,45 eiro; par 1,1 m3 izvešanu – 35,76 eiro.

Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar “CleanR” klientu servisu, zvanot pa tālruni 67111001 vai rakstot uz e-pasta adresi [email protected].