Ķekavas novadā divas sestdienas pēc kārtas notiks Tīrmājas dienas

Līdz ar rudens iestāšanos pie iedzīvotājiem atkal dosies Tīrmājas mobilais atkritumu savākšanas punkts – divas sestdienas pēc kārtas, 12. un 19. oktobrī, “CleanR” un “Zaļā josta” sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību organizēs Tīrmājas akciju Ķekavas novadā, aicinot iedzīvotājus bez maksas atbrīvoties no sev liekās un nokalpojušās elektrotehnikas, tekstila, lielgabarīta atkritumiem, stikla iepakojuma.
 
Tāpat Ķekavas novada iedzīvotāji bez maksas nodot nolietotās vieglo automobiļu riepas, nogādājot tās uz šķiroto atkritumu savākšanas laukumu Baldonē, Rīgas ielā 27, vai “Gurnicās”, Ķekavas pagastā.
 
Ķekavas novada daudzdzīvokļu namu iedzīvotāji var pieteikties akcijai, sazinoties ar savu nama apsaimniekotāju, savukārt privātmāju iedzīvotāji aicināti noformēt pieteikumu pašapkalpošanās platformā un mobilajā lietotnē manai.videi.lv:
Baldones pilsēta, Baldones pagasts, Daugmales pagasts: 12. oktobrī. Pieteikumi no 04.10. līdz 10.10.
Ķekavas pagastā, Ķekavas pilsētā, Baložu pilsētā: 19. oktobrī. Pieteikumi no 11.10. līdz 17.10.
 
Visi izvedamie nestandarta atkritumi daudzdzīvokļu nama iedzīvotājiem iepriekšējā vakarā vai Tīrmājas akcijas dienā līdz pulksten 6.00 no rīta jānovieto blakus saviem atkritumu konteineriem. Savukārt, privātmāju iedzīvotājiem tie jāizliek vietā, kur tiek izstumti konteineri to tukšošanas dienā. Dažādus atkritumu veidus aicinām salikt atsevišķi, piemēram, no dalīt tekstilu no elektronikas.
 
Tīrmājas akcijā iedzīvotāji bez maksas var nodot jebkura veida un izmēra neizjauktu elektrotehniku, piemēram, matu fēnu, printeri, ledusskapi, gludekli, mikroviļņu krāsni u.tml. Šos priekšmetus aicinām novietot kastēs vai maisos.
 
Tikmēr nododamajam tekstilam jābūt labā stāvoklī, drēbēm un apaviem jābūt tīriem, sausiem, bez pelējuma pazīmēm, nesaplēstiem un derīgiem kādam citam. Ir pieļaujams tekstils arī ar kādu mazu traipu vai nelielu caurumu, ko var viegli izlabot. Tekstilam jābūt ievietotam slēgtos maisos.
 
Tīrmājas akcijā varēs atbrīvoties no nevajadzīgā lielgabarīta, piemēram, gultas, krēsliem, paklājiem, lustrām bez spuldzēm, bērnu ratiem u.tml.
 
Kopā ar lielgabarīta atkritumiem nedrīkst likt sadzīves atkritumus, bīstamus atkritumus, piemēram, spuldzes, ja tiek nodota lampa, būvgružus, dažādus apdares un segumu materiālus, dēļus, flīzes, logu rāmjus ar stikliem, caurules, santehnikas preces u.c., nolietotas automobiļu daļas, piemēram, motoru, riepas.
 
Iedzīvotājus, kuri vēlas atbrīvoties no nolietotām transportlīdzekļu riepām, aicināsim tās bez maksas nodot kādā no atkritumu savākšanas laukumiem:
Baldones pagasta un pilsētas, kā arī Daugmales pagasta iedzīvotājiem – šķirošanas laukumā Baldone, Rīgas ielā 27, 12 oktobrī no pulksten 11.00 līdz 15.00.
Ķekavas pagasta un pilsētas iedzīvotājiem – šķirošanas laukumā “Gurnicas”. 19 oktobrī no pulksten 11.00 līdz 15.00.
 
Atgādināsim, ka viena mājsaimniecība var nodot līdz četrām riepām no viena transportlīdzekļa riepu komplekta.
 
Jautājumu vai neskaidrību gadījumā klienti aicināti sazināties ar atkritumu apsaimniekotāju, rakstot uz e-pasta adresi [email protected] vai zvanot uz tālruņa numuru 67111001.