Tirmaja-Ozolnieki

2. novembrī Ozolnieku, Cenu un Salgales pagastā notiks Tīrmājas diena

Sestdien, 2. novembrī, Ozolnieku, Cenu un Salgales pagastā notiks “CleanR” un “Zaļā josta” organizētā Tīrmājas diena, lai iedzīvotāji bez maksas un ērti varētu atbrīvoties no sev liekās un nokalpojušās elektrotehnikas, tekstila, stikla iepakojuma un riepām.

Lai piedalītos akcijā, iedzīvotājiem no 25. līdz 31. oktobrim (ieskaitot) ir jāpiesakās, norādot savu adresi un aptuveno atkritumu daudzumu, ko plānots nodot. “CleanR”, saņemot šo informāciju, izveidos speciālu maršrutu, lai apbraukātu katru no adresēm un savāktu norādītos atkritumus.

Daudzdzīvokļu namu iedzīvotāji Tīrmājas akcijai var pieteikties, sazinoties ar savu nama apsaimniekotāju, savukārt privātmāju iedzīvotāji aicināti noformēt pieteikumu pašapkalpošanās platformā vai mobilajā lietotnē manai.videi.lv.

Visi izvedamie nestandarta atkritumi daudzdzīvokļu nama iedzīvotājiem iepriekšējā vakarā vai Tīrmājas akcijas dienā līdz plkst.6.00 rītā jānovieto blakus atkritumu konteineriem pa atkritumu veidiem, bet privātmāju iedzīvotājiem tie jāizliek vietā, kur tiek izstumti konteineri to tukšošanas dienā.

Tīrmājas akcijā iedzīvotāji bez maksas var nodot jebkura veida un izmēra neizjauktu elektrotehniku, piemēram, matu fēnu, printeri, ledusskapi, gludekli, mikroviļņu krāsni u.tml. Šos priekšmetus aicinām novietot kastēs vai maisos.

Tikmēr nododamajam tekstilam jābūt labā stāvoklī, drēbēm un apaviem jābūt tīriem, sausiem, bez pelējuma pazīmēm, nesaplēstiem un derīgiem kādam citam. Ir pieļaujams tekstils arī ar kādu mazu traipu vai nelielu caurumu, ko var viegli izlabot. Tekstilam jābūt ievietotam slēgtos maisos.

Stikla iepakojumam – stikla pudelēm un burkām – jābūt tukšām, un saliktiem kastē vai maisā (logu stikls un cita veida stikls netiks pieņemts).

Atgādināsim, ka viena mājsaimniecība var nodot līdz četrām riepām no viena transportlīdzekļa riepu komplekta.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā klienti aicināti sazināties ar atkritumu apsaimniekotāju, rakstot uz e-pasta adresi [email protected] vai zvanot uz tālruņa numuru 67111001.