“Clean R” kļūst par Latvijas sieviešu volejbola izlases ģenerālsponsoru

23.04.2021

Vides pakalpojumu uzņēmums “Clean R” ir kļuvis par Latvijas sieviešu volejbola izlases ģenerālsponsoru un atbalsta to ceļā uz Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru. Svētdien, 25. aprīlī, izlase 16 spēlētāju sastāvā devās uz treniņnometni Daugavpilī. Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles grupā ar Latviju, Bosniju un Hercegovinu, Slovēniju un Čehiju paredzētas divos sabraukumos – no 6. līdz 8. maijam Daugavpilī un no 14. līdz 16. maijam – Bosnijas un Hercegovinas pilsētā Zenicā.

Mēs, “Clean R”, zinām, cik svarīga ir spēcīga komanda, izaicinošs mērķis un atbalsts tā sasniegšanā. Volejbols “Clean R” ir īpašā cieņā – mēs jau vairāk nekā 20 gadus tiekamies savā iekšējā volejbola turnīrā un atbalstām gan vietēja, gan starptautiska līmeņa turnīru norisi. Tāpēc kļūšana par Latvijas sieviešu volejbola ģenerālsponsoru ir loģisks solis, lai atbalstītu komandu un caur to arī iedvesmotu sabiedrību ceļā uz panākumiem,“ uzsver “Clean R” valdes loceklis Guntars Levics.

Latvijas sieviešu volejbola izlases sastāvs:

diagonālās spēlētājas – Megija Dambrehte, Anija Jurdža, Katrīna Paula Krustkalne, Marta Kamēlija Levinska, Vlada Pridatko;

pirmā tempa spēlētājas – Terēze Hrapāne, Irbe Andike Lazda, Lāsma Ozola;

cēlājas – Elvita Dolotova, Elza Reknere;

otrā tempa spēlētājas – Paula Nikola Ņečiporuka, Petra Ņečiporuka, Līga Plāte, Ingrīda Šveigere;

“libero” – Kristīne Kramēna, Elīna Zvaigzne.

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidents Jānis Buks, runājot par šīs izlases potenciālu, uzsver, ka “viss ir galvā. Cilvēks pats nosprauž sev mērķus vai ierobežojumus. Ja pats sevi neierobežo, ja tiec ar mērķiem galā galvā, tad šķēršļus var pārvarēt daudz vienkāršāk.”

“Vīriešu izlase, kas izcīnīja ceļazīmi uz Eiropas čempionāta finālturnīru, šobrīd ir paraugs gan laukumā, gan ārpus tā,” atgādina Buks. “Arī sieviešu valstsvienība ir augšupejas procesā, un volejbolistes ir pozitīvs piemērs mazām meitenītēm, kuras varbūt tikko sākušas trenēties.”

Finālturnīrs plānots 2021. gada augustā un septembrī Serbijā, Horvātijā, Bulgārijā un Rumānijā. Četras mājinieču izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas meistarsacīkšu komandas – Turcija, Itālija, Polija, Nīderlande, Vācija, Krievija, Beļģija un Azerbaidžāna – vietu Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas. Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems sešu kvalifikācijas grupu uzvarētājas un otro vietu ieguvējas.

Foto: Artūrs Stiebriņš