“Clean R”: oranžā brīdinājuma apstākļos no sniega attīrīta lielākā daļa uzņēmuma pārziņā esošo ietvju Rīgā un citviet

22.12.2021

Vides pakalpojumu uzņēmuma “Clean R” Teritoriju uzturēšanas dienests oranžā brīdinājuma apstākļos intensīvi strādā un šobrīd no sniega segas atbrīvojis gandrīz visas savā pārziņā esošās ietves galvaspilsētā un reģionu pilsētās. Ņemot vērā intensīvo snigšanu, kas mitējas vien brīžiem, uzņēmums aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un vērš īpašu uzmanību uz to, ka piesnigušajos daudzdzīvokļu namu pagalmos daudzviet apgrūtināta iebraukšana, lai nodrošinātu  atkritumu izvešanu grafikā noteiktajā kārtībā. Apledojuši un slideni mazākas nozīmes ceļi, kavē atkritumu izvešanu arī Pierīgā.

Lielākā daļa uzņēmuma pārziņā esošo teritoriju – tīras no sniega

Par spīti nepārtrauktai snigšanai naktī un no rīta, daļā no “Clean R” atbildības pārziņā esošajām zonām Rīgā jau plkst. 8:00 darbi bija paveikti 95% apjomā. Šobrīd ietvju un teritoriju attīrīšanā Rīgā kopumā iesaistītas 15 tehnikas vienības, kā arī papildus 6 mobilās brigādes. Tehnika un sētnieki uz Rīgas ietvēm nerimstoši strādā, lai iedzīvotāji var doties savās ikdienas gaitās bez sarežģījumiem. Savukārt “Clean R” pārraudzībā esošajās reģionu pilsētās – Liepājā, Tukumā, Jūrmalā, Rēzeknē un Valmierā, sniega tīrīšana noslēgsies jau tuvāko stundu laikā.

Apgrūtināta atkritumu izvešana, lūdz iedzīvotājus sekot līdzi auto novietošanai

“Clean R” vērš iedzīvotāju uzmanību uz apgrūtinātu, vietām pat neiespējamu piekļuvi atkritumu konteineriem daudzdzīvokļu namu pagalmos un aicina iedzīvotājus būt pretimnākošiem un iespēju robežās savu auto novietot tā, lai tas netraucē specializētās tehnikas piekļūšanai konteineriem. Tomēr šajās dienās atkritumu izvešana var aizkavēties gan Rīgā, gan Pierīgā un tiks īstenota, tiklīdz smagajai tehnikai būs iespēja piekļūt konteineriem.

Kā stāsta “Clean R” Klientu apkalpošanas departamenta vadītājs Reinis Zarāns: “Reizēs, kad konteineram nav izdevies piekļūt, atkritumvedēju brigāde tam brauc pakaļ atkārtoti, un netrūkst adrešu, kur konteineram nesekmīgi mēģināts piekļūt pat vairākkārt. Lai arī “Clean R” atkritumvedēju šoferi ir teicami autovadītāji, kas lielo mašīnu spēj izmanevrēt arī sarežģītos apstākļos, gadījumos, kad nav pārliecības, ka autkritumvedējam izdosies iekļūt pagalmā, nesabojājot iedzīvotāju privāto transportu, šoferiem ir tiesības pieņemt lēmumu par konteinera neizvešanu. Visas problemātiskās situācijas tiek fiksētas, un fotofiksācija ir pieejama arī klientam.”

“Clean R” vērš uzmanību, ka apgrūtināta ir atkritumu izvešana saskaņā ar grafiku ir arī reģionos, kur mazākas nozīmes ceļi ir netīrīti un ļoti slideni. Uzņēmums aicina klientus būt saprotošiem un akcentē – tiklīdz piebraukšana pie konteinera būs iespējama, atkritumi tiks izvesti.

Latvijas mērogā “Clean R” pārziņā kopumā ir gandrīz 700 kilometru ielu un ceļu tīrīšana ziemas periodā, kā arī vairāk nekā 1 miljons 820 tūkstoši kvadrātmetru publisko un privāto teritoriju. Savukārt Rīgas pilsētā uzņēmums nodrošina ietvju tīrību savā pārziņā esošajās teritorijās – kopumā tie ir aptuveni 5% no visām ietvēm un laukumiem trijās Rīgas pilsētas priekšpilsētās.