Eko dienas Ķekava 2022 maijs

Sākam lielo pavasara tīrīšanu! Maijā notiks “Eko dienas” Ķekavas novadā

20.04.2022

Vides pakalpojumu uzņēmums “Clean R” sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību 2022. gada 14. un 15. maijā rīkos ikgadēju pavasara “Eko dienu” akciju, dodot iespēju novada iedzīvotājiem labiekārtojot savu dzīvojamo zonu, atbrīvoties no dažāda veida uzkrātiem atkritumiem.

Novada iedzīvotāji, kuriem ir noslēgts līgums ar SIA “Clean R” par nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanu – bez maksas varēs nodot:

  • Mājsaimniecībā radušos lielgabarīta atkritumus,
  • Nolietoto elektrotehniku,
  • Ne vairāk kā 4 vieglās automašīnas riepas (diametrā līdz 1,4m),
  • Bioloģiski noārdāmos (BIO) atkritumus (savāktās koku lapas, zāli).

Lai piedalītos akcijā, atkritumu izvešana ir jāpiesaka no 25. aprīļa līdz 6. maijam (ieskaitot). To var izdarīt “Clean R” pašapkalpošanās portālā mans.cleanr.lv, sadaļā “Pieteikumi”, izvēloties apakšsadaļu “Akcijas” vai rakstot uz e-pastu: [email protected]. Pieteikumā ir jānorāda adrese, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma līguma Nr., aptuvenais atkritumu apjoms, kā arī to frakcija – lielgabarīts, elektropreces, riepas vai BIO atkritumi.

Savukārt, daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem – izvešanu var pieteikt tikai līguma slēdzējs, tāpēc iedzīvotājus aicinām līdz 6. maijam vērsties pie sava nama apsaimniekotāja, lai pieteiktu nepieciešamo pakalpojumu, vai sekot līdzi informācijai, kas tiks izvietota pie katras kāpņutelpas ieejas.

Visus pieteiktos atkritumus izvešanas dienā līdz plkst. 8.00 nepieciešams obligāti novietot pieejamā vietā ārpus privātīpašuma teritorijas vai pie atkritumu konteineriem dzīvokļu māju pagalmos. Aicinām ņemt vērā, ka atkritumi jānovieto tā, lai tiem varētu piekļūt ar speciālo transportu.

Nododot atkritumus videi draudzīgai pārstrādei, iedzīvotāji ne vien atbrīvo savu mājokli no nederīgām lietām, bet arī saudzē dabu, jo elektriskās un elektroniskās iekārtas, kā arī automašīnu riepas ir bīstamie atkritumi. Tos nedrīkst mest sadzīves atkritumu konteineros, šo atkritumu nonākšana vidē ir nepieļaujama.

ATGĀDINĀM!
  • Lielgabarīta atkritumi ir liela izmēra sadzīves atkritumi, kurus to izmēra dēļ nevar ievietot atkritumu konteinerā, piemēram, nolietots skapītis, gulta, krēsls, matracis, citas mēbeles un to daļas.
  • Nolietotā elektrotehnika ir ledusskapji, veļas un trauku mazgājamās mašīnas, elektriskās krāsniņas un radiatori, putekļu sūcēji, fēni, gludekļi, kafijas automāti, tosteri, datori, monitori, printeri, televizori, radioaparāti, urbjmašīnas, mobilie tālruņi un citas iekārtas.
  • Tiks pieņemtas vieglo automašīnu riepas no klienta atkritumu apsaimniekošanas līgumā norādītās adreses (ne vairāk kā 4 riepas no vienas adreses). Netiek pieņemtas riepas ar diskiem, kā arī riepas no smagās tehnikas.
  • BIO atkritumi – savāktās koku lapas, koku zari (līdz 2cm diametrā), nezāles, augi un zāle bez melnzemes. Tos jāievieto rūpīgi aizvērtos vienreizlietojamos atkritumu maisos (ne lielākos par 100 litriem). Maisus nedrīkst pārpildīt, lai tie nesaplīstu savākšanas laikā!
ATCERIES!

Sadzīves atkritumi, būvgruži (dažādi apdares un segumu materiāli, dēļi, flīzes, logu rāmji, caurules, santehnikas preces u.c.) un nolietotas automašīnu daļas (motori, durvis u.c.) akcijas laikā netiks izvesti!