CleanR Grupa

SIA “Zaļā josta” kļūst par AS “CleanR Grupa” uzņēmumu

22.12.2022

Stiprinot ražotāju atbildības sistēmas efektivitāti, Latvijā vadošo vides pakalpojumu nozares uzņēmumu koncerna AS “CleanR Grupa” sastāvā tiek iekļauta SIA “Zaļā josta”. Līdz ar darījumu par SIA “Zaļā josta” vairākuma kapitāldaļu iegādi tiek konsolidēts ražotāju atbildības sistēmas pakalpojuma nodrošinātājs SIA “Eko Rija”. Turpmāk SIA “Eko Rija” klientiem pakalpojumus nodrošinās viens uzņēmums ar vienoto preču zīmi “Zaļā josta”.

Atbilstoši attīstības stratēģijai AS “CleanR Grupa” noslēdz darījumu par SIA “Zaļā josta”  vairākuma kapitāldaļu iegādi. AS “CleanR Grupa” valdes loceklis Guntars Levics informē, ka jau 2022. gada aprīlī Grupa bija saņēmusi Konkurences padomes atļauju iegādāties 30 % SIA “Zaļā josta” kapitāldaļu, un patlaban ar vairākuma kapitāldaļu iegādi darījums tiek noslēgts.

Līdz ar darījumu SIA “Zaļā josta” struktūrā tiek iekļauta Grupas meitas sabiedrība “Eko Rija”, kas, piedāvājot izlietotā iepakojuma apsaimniekošanas sistēmu,  par iepakojuma ražotāja atbildības sistēmas organizāciju kļuva 2017. gadā. Guntars Levics uzsver, ka līdz ar darījumu tiks mazināta sadrumstalotība ražotāju atbildības sistēmas nodrošinājumā un tas palīdzēs efektīvāk īstenot Latvijas un Eiropas zaļā kursa mērķus.

AS “CleanR Grupa” valdes loceklis Guntars Levics: “Piecos darbības gados SIA “Eko Rija” klientiem ir bijis stabils un uzticams partneris, kas sekmīgi īsteno iepakojuma ražotāja atbildības sistēmas funkcijas atbilstoši Latvijas un Eiropas zaļā kursa mērķiem. Tomēr SIA “Zaļā josta” 20 darbības gados ir guvusi būtisku uzticamību klientu un sadarbības partneru vidū, kā arī attīstījusi efektīvas vides izglītības programmas, kas ir būtiska izlietotā iepakojuma apsaimniekošanas sistēmas sastāvdaļa. Abu uzņēmumu labāko prakšu apvienošana vienā spēcīgā zīmolā nesīs ieguvumu gan nozares kopējai attīstībai, gan sabiedrības izpratnes veidošanā par vides saudzēšanu.”

SIA “Eko Rija” klienti par notikušo darījumu ir savlaicīgi informēti.

Par AS “CleanR Grupa”

AS “CleanR Grupa” ietilpst sadzīves atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA “CleanR”, industriālo atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA “CleanR Verso”, kas specializējas būvniecības atkritumu un otrreizēji pārstrādājamu resursu nozarē, telpu uzkopšanas uzņēmums SIA “Vizii” un pilsētvides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Vizii Urban”. AS “CleanR Grupa”, tās meitasuzņēmumu un asociēto sabiedrību galvenais darbības veids ir vides pakalpojumu pārvaldība. AS “CleanR Grupa” akcionārs ir Guntars Kokorevičs. Koncernā kopā ietilpst 20 sabiedrības, no kurām līdz šim lielākais neto apgrozījuma apjoms ir SIA “CleanR”, SIA “Vides resursu centrs” un SIA “Vizii”.