Spodrības mēnesis Jūrmalā aprīlī un maijā

Jūrmalā no 2020. gada 14. aprīļa līdz pat 18. maijam norisināsies Spodrības mēnesis, kuru organizē Jūrmalas pilsētas pašvaldība. Spodrības mēneša laikā pilsētas iedzīvotāji tiek aicināti pieteikt un bez maksas nodot lielgabarīta atkritumus un bioloģiski noārdāmos atkritumus.

Šos atkritumus bez maksas varēs nodot tikai tie iedzīvotāji, kuriem ir noslēgts līgums ar vides pakalpojumu uzņēmumu “Clean R” par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu. Lielgabarīta un bioloģisko atkritumu izvešanu var pieteikt Jūrmalas pašvaldībā no 14. aprīļa līdz 23. aprīlim, sazinoties ar pašvaldības pārstāvjiem: 

Pieteikumā ir jānorāda līguma par nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanu numurs, adrese, tālruņa numurs un lielgabarīta atkritumu daudzums, to veids un bioloģiski noārdāmo atkritumu maisu skaits. 

Caur pašvaldību pieteikto Spodrības mēneša lielgabarīta un bioloģiski noārdāmo atkritumu izvešana notiks posmā no 27. aprīļa līdz 14. maijam.  

Lielgabarīta atkritumi

Lielgabarīta atkritumi ir liela izmēra sadzīves atkritumi, kurus to izmēra dēļ nevar ievietot atkritumu konteinerā, piemēram, nolietots skapītis, gulta, krēsls, matracis, citas mēbeles un to daļas u.tml.

Bioloģiski noārdāmie atkritumi

Bioloģiski noārdāmie atkritumi ir savāktās koku lapas un zāle. Iedzīvotājiem tie jāieliek vienreizlietojamos atkritumu maisos (ne lielākos par 100 litriem), maisi rūpīgi jāaizsien. Maisus nedrīkst pārpildīt, lai paceļot tie nesaplīstu.

Ja ir nepieciešamība izvest citu veidu atkritumus, piemēram, būvgružus, bīstamos atkritumus (riepas, šīferis, eļļas) u.tml., aicinām sazināties ar sadzīves atkritumu apsaimniekotāju SIA “Clean R” pa tālr. 67111001, jo šie atkritumi tiek apsaimniekoti citā veidā, atbilstoši to veidam un noteiktajam tarifam. Vides pakalpojumu uzņēmums “Clean R” ir nozares līderis Latvijā, kurš dibināts pirms 75 gadiem. “Clean R” nodarbina vairāk kā 1300 darbinieku, un tas sniedz plašāko vides pakalpojumu klāstu vairāk kā 50 000 klientiem visā Latvijā. Klientiem tiek piedāvāti 40 pakalpojumi atkritumu apsaimniekošanas, īpašumu uzturēšanas, telpu un ēkām piegulošo teritoriju uzkopšanas un labiekārtošanas jomās, kā arī ceļu un koplietošanas teritoriju tīrīšana.