CleanR lielgabarita atkritumu izvesana

Inčukalna pagastā norisināsies liela izmēra atkritumu nodošanas akcija

23.05.2022

Rūpējoties par iedzīvotājiem un vides tīrību, Siguldas novada pašvaldība  sadarbībā ar vides pakalpojumu uzņēmumu “Clean R” organizē Inčukalna pagasta iedzīvotājiem atkritumu nodošanas akciju, kuras laikā tiks novietoti liela izmēra konteineri, kuros iedzīvotāji varēs bez maksas nodot liela izmēra atkritumus.

Liela izmēra atkritumi ir nolietotas mēbeles, veci dīvāni, paklāji un citas lietas, kuras nav bīstamas, bet sava lielā un nestandarta izmēra dēļ neietilpst atkritumu konteinerā, kuru izmantojam ikdienā. Piemēram, mēbeles, skapīši, gultas, krēsli, datora krēsli, dīvāni, matrači un citas mēbeļu daļas, paklāji, bērnu ratiņi, gludināmie dēļi un citi. Savukārt automašīnu riepas, nolietota elektrotehnika vai būvgruži nav klasificējami kā liela izmēra atkritumi un akcijas laikā netiks pieņemti.

Liela izmēra atkritumus būs iespēja nodot šādās vietās un laikos:

Inčukalna pagastā:

  • Meža mierā (Stacijas laukumā), 1. jūnijā no plkst. 9.00 līdz 16.00;
  • Gaujā, Gaujaslīču ielā 41 (pie katlumājas), 2. jūnijā no plkst. 12.00 līdz 19.00;
  • Inčukalnā, Miera ielā 1, 3. jūnijā no plkst. 12.00 līdz 19.00.

Aicinām būt atbildīgiem un savā ikdienā samazināt atkritumu daudzumu, apdomīgi iepērkoties un pirms mājsaimniecībā nevajadzīgo lietu izmešanas pārliecinoties, vai tās kādam citam vēl nevarētu būt noderīgas. Atgādinām ka ne viss, kas salūzis ir jāmet ārā – vērtīgas lietas, kas salūzušas, aicinām salabot.